location: Windsor, Melbourne, Australia | architecture: Nerlich McMahon | designer: Rob Nerlich | design team: Rob Nerlich, Kate McMahon | interior design: Nerlich McMahon | photography: superk

The existing semi-detached brick dwelling with poor orientation and dated features had existing accommodation consisting of two narrow living areas divided by steps and service areas, with two small bedrooms on another level above the front living room. Despite the rear living area having large windows, the relationship to the garden was weak, and the spatial connections non-existent.

The brief originally was to renovate the house and add a master suite of bedroom, dressing room and en suite bathroom, while retaining two bedrooms and a bathroom. It was to include a new kitchen, walk-in pantry, renovated living area, courtyard and new roof-deck to take advantage of Melbourne’s sweeping city views.

For the full article see Habitat #252 March / April 2016